Φτιάξτε το δικό σας μενού

Επιλέξτε Κατηγορία

[ess_grid alias=»ftiakse-menu»]

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων σας πάντα υπάρχει ένα buffet ανά 100-120 άτομα και έτσι ο χρόνος σερβιρίσματος δεν υπερβαίνει ποτέ τα 20-25 λεπτά, άσχετα πόσα άτομα είναι καλεσμένα.

Για να φτιάξετε ένα δικό σας menu θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως ένα πλήρες buffet θα έχει περίπου 1,5 κιλό φαγητό κατ’ άτομο.

Έτσι, ποτέ δεν θα χρειαστεί κανείς να πάρει το τελευταίο κομμάτι από κάποιο είδος (δηλαδή το τελευταίο μπιφτέκι, τα τελευταία λαχανικά κτλ.)

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του buffet είναι τρία:

 • Πρώτον είναι πολύ πιο εντυπωσιακό, ιδίως όταν έχουμε και αρκετά φαγητά που παρασκευάζονται επί τόπου
 • Δεύτερον λόγω ποικιλίας, παρέχει πολλές επιλογές για να μπορέσετε να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις
 • Τέλος, και εφόσον υπάρχει 1 buffet ανά 100-120 άτομα, το buffet προσφέρει μία ‘κίνηση’ στον χώρο και αποφεύγεται αυτή η ‘στατικότητα’ που σε ένα σερβιριστό δείπνο διαρκεί έως και 3-4 ώρες

Θα θέλαμε να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν 2-3 ροτόντες με άτομα με κινητικά προβλήματα ή άτομα μεγάλης ηλικίας, τα οποία εννοείται πως αναλαμβάνουμε να σερβίρουμε.

Εστιατορικώς, και για να μπορείτε να έχετε μία ‘ισορροπία’ στο menu που θα φτιάξετε, σας προτείνουμε οι επιλογές σας να είναι βασισμένες στις εξής παραδοχές:

 • Να υπάρχουν 3 σαλάτες – μία με βάση την τομάτα, μία με βάση την Γαλλική σαλάτα (μαρούλι – lettuce) και μία Τρίτη ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε (μία με σπανάκι, ή κους κους, ή ρόκα κτλ)
 • Για ορεκτικά να υπάρχουν 3 είδη – ένα με φύλλο, ένα με λιωμένα τυριά και ένα τρίτο είτε βασισμένο σε τάρτες ή κρέπες, είτε σε λαχανικά (ιδίως μελιτζάνα για το καλοκαίρι)
 • Να υπάρχουν 3-4 ζυμαρικά και ριζότο, τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου. Μία pasta βασισμένη στην τομάτα, μία λευκή ή ένα pesto βασιλικού και ένα ριζότο ανάλογα με τα κυρίως που έχετε διαλέξει.
 • Στα κυρίως πιάτα θα προτείναμε να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε ένα χοιρινό, ένα λευκό κρέας (κοτόπουλο ή γαλοπούλα), ένα μοσχάρι (μαγειρεμένο ή σε μορφή κιμά) και ίσως ένα επιπλέον κρέας
 • Επίσης, ανάλογα με τις επιλογές κρεάτων θα πρέπει να επιλέξετε και τα συνοδευτικά τους μεταξύ πατάτας ή/και πουρέ, ρυζιού ή ακόμη και ψητών λαχανικών.
 • Στις επιλογές σας θα πρέπει να προσθέσετε και το buffet ψωμιών ή/και τυριών, και επίσης τα είδη των φρούτων που θα υπάρχουν.
 • Εν συνεχεία καλείστε να αποφασίσετε το γλυκό που θα σερβιριστεί. Σημειώνουμε πως όλα τα γλυκά είναι ατομικά και σερβιρισμένα εστιατορικώς. Δηλαδή, τα ‘τελειώνουμε’ και τα διακοσμούμε επί τόπου και δεν πρόκειται απλά για μία έτοιμη πάστα που σερβίρεται σε ένα πιάτο
 • Τέλος, και χωρίς να είναι ‘υποχρεωτικό’ μπορείτε να διαλέξετε ένα ή δύο γλυκά να σερβιριστούν μία ή δύο ώρες μετά το πρώτο γλυκό και αν θέλετε να προσφερθεί κάτι για αυτό που αποκαλούμε πρωινό, δηλαδή κάτι για αυτούς που θα μείνουν έως πολύ αργά.